Slika Optimum D3 1000IU, 60 kapsula

 • Slika Optimum D3 1000IU, 60 kapsula
 • Slika Optimum D3 1000IU, 60 kapsula
     
Pin It


Optimum D3 1000IU, 60 kapsula

SKU: 6676

Stara cena: 925 din Popust 26%

Nova cena: 685 din

Na zalihama

PDV od 20% je uključen u cenu, Besplatna isporuka za porudžbine preko 2.500 RSD

Optimum D3 1000, 60 kapsula

Sa medicinskom primenom


Optimum D3 1000 IU jedinstveni dijetetski suplement na tržištu sa dozom vitamina D3 koji zadovoljava optimalne dnevne potrebe po preporukama Svetske Zdravstvene organizacije.


Vitamin D, njegovi aktivni metaboliti i analozi predstavljaju grupu jedinjenja sa brojnim funkcijama u organizmu. Primarna uloga vitamina D je u metabolizmu kalcijuma i fosfora.


Indikacije:

 • Osteoporoza, osteopenija
 • Rahitis
 • Prevencija karcinoma (dojke, prostate i debelog creva)
 • Povećanje otpornosti organizma
 • Psorijaza
 • Pomaže osobama sa kardiovaskularnim oboljenjima

  Danas se zna da vitamin D smanjuje fiziološku aktivnost parathormona (PTH) i to na dva načina: direktno, delovanjem na ćelije paratireoidnih žlezda i indirektno, preko hiperkalcemije (1). Poznato je da vitamin D učestvuje u izgradnji i formiranju kostiju. Delujući na osteoblaste, preko vitamin D receptora (VDR), povećava sintezu osteokalcina, alkalne fosfataze (ALP) i kolagena tip I. Dejstvo vitamina D na osteoklaste je dvojako: indirektno - preko osteoblasta i direktno - supresijom diferencijacije promijelocita u monocite, koji su prekursori osteoklasta (2).

  Regulacijom metabolizma kalcijuma u mišićnim ćelijama, vitamin D deluje na mišićno tkivo, što je značajno za procese kontrakcije i relaksacije mišićnih vlakana (3). Pored ove endokrine funkcije, vitamin D ima i brojne parakrine funkcije koje ostvaruje kontrolom više od 200 gena, uključujući i gene odgovorne za regulaciju procesa mineralizacije i diferencijacije ćelija i regulaciju procesa apoptoze i angiogeneze , normalni razvoj i funkciju mozga i drugih sistema. (4).

  Poremećaj statusa vitamina D se može manifestovati kao insuficijencija (nedostatak), nedovoljnost (deficijencija) i hipervitaminoza. Status vitamina D u organizmu određuje se merenjem nivoa 25(OH)D u serumu.

  Faktori rizika za hipovitaminozu vitamina D su: poremećaji ishrane, stil života (izlaganje suncu manje od 15 minuta dnevno), smanjenom kapacitetu za proizvodnju vitamina D3 u koži, starost i okultna malapsorbcija (česti), poremećaj funkcije bubrega, poremećaj funkcije jetre i mutacija gena za VDR (retki faktori rizika). Insuficijencija vitamina D je široko rasprostranjena i prisutna u svim regionima sveta (5). Nedostatak vitamina D ima razmere epidemije širom sveta. U različitim populcijama deficit je od 50% do 100% u posmatranim grupama (5-6).

  Optimum D3 1000 je preparat vitamina D3 , je prirodnog porekla, sa odličnom apsorpcijom.

  Unos jedne kapsule Optumum D3 (25 mg vit D/na dan) u dovoljno dugom periodu da se nadoknadi insuficijencija vitamina D, smanjuje rizik od nastanka preloma, poboljšava neuromišićnu funkciju i smanjuje rizik od padova. Može se koristiti u prevenciji i lečenju osteopenije, osteoporoze, autoimunih, kardiovaskularnih, malignih bolesti i drugih stanja i oboljenja kod kojih je neophodna nadoknada vitaminom  D.

  Optimum D3 1000  kapsule 1000 ij (25 mg) je preparat komforan za primenu, koji u samo jednoj dnevnoj dozi sadrži potrebnu količinu vitamina D za dovoljnu suplementaciju kod većine slučajeva deficijencije vitamina D.

  U Srbiji postoji tiha epidemija deficijencije vitaminom D, kao i prisustvo sve većeg broja bolesti  koje su time uzrokovane, zbog čega je opravdana  preporuka dodatnog unosa vitamina D3 u koncentracijama koje preveniraju stanja i bolesti uzrokovane njegovom deficijencijom, a što se može ostvariti primenom proizvoda Optimum D3 1000.

  Optimum D3 1000 se proizvodi po najvišim standardima dobre proizvođačke prakse u EU i u zemlji proizvođača (Poljska) se nalazi u prometu kao dodatak ishrani.

   Optimum D3 1000 je dijetetski proizvod namenjen odrasloj populaciji (preko 18godina) koji se isključivo primenjuje uz medicinski nadzor.
 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Dijetetski suplementi

Kod proizvoda - SKU: 6676Slični proizvodi


HORMON SREĆE U TABLETI! 5 HTP + SAMe uz dodatak Vitamina B6,...
1.010 din
1.250 din
  
  

  
  

  
  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?