Slika Ulje Crnog Kumina - 50 ml Marnys

     
Pin It


Ulje Crnog Kumina - 50 ml Marnys

SKU: 5987

Stara cena: 693 din Popust 27%

Nova cena: 504 din

PDV od 20% je uključen u cenu, Besplatna isporuka za porudžbine preko 2.500 RSD

MARNYS ULJE CRNOG KUMINA

Hladno ceđeno ulje crnog kumina (Nigella sativa L., Ranunculaceae)

  • Najveća koncentracija timokinona (aktivne supstance) na tržištu- čak 25%
  • Snažno antiinflamatorno, antiastmatično i antialergijsko dejstvo
  • Snažan stimulator imunog sistema
  • Uspešno se pokazala njegova upotreba kod dijabetesa, povišenog holesterola, loše cirkulacije i lošeg varenja
  • Značajna poboljšanja su primetna upotrebom samo pola kafene kašičice dnevno tokom 30 dana
  • Renomirani španski proizvođač MARNYS


MARNYS – Ulje crnog kumina sa najvećim procentom timokinona 25%. Timokinon prisutan u koncentraciji od 25% značajno izdvaja MARNYS – Ulje crnog kumina od ostalih ulja crnog kumina.

MARNYS – Ulje crnog kumina sa najsnažnijim antialergijskim, antiastmaticnim i antiinflamatornim dejstvom. Glavna, najvažnija  aktivna supstanca MARNYS- Ulja crnog kumina je timokinon u koncentraciji 25%. Timokinon je snažan inhibitor histamina.

Upotrebom samo pola kafene kašicice jednom dnevno tokom 30 dana, utvrdjeno je veliko poboljšanje kod velikog broja pacijenata koji su imali probleme sa alergijama i bronhijanom astmom.

Jos jedna značajna karakteristika koja ovo ulje izdvaja od drugih je da MARNYS- Ulje crnog kumina se dobija posebnom metodom hladnog cedjenja semena crnog kumina.

Ovaj metod ekstrakcije  je važna za očuvanje CIS – stereohemijske konfiguracije nezasićenih masnih kiselina u ovom ulju.

CIS-konfiguracija nezasićenih masnih kiselina je odgovorna sa dejstvo i visoku biolosku vrednost ovog dragocenog ulja. Najvaznija  CIS-nezasicenamasna kiselina je linolna 56,9% (omega – 3 masna kiselina).

Pored toga MARNYS –Ulje crnog kumina je snažan stimulator imunog sistema.

Uspešno se pokazala njegova upotreba kod dijabetesa, povišenog holesterola, loše cirkulacije, lošeg varenja i mnogih upalnih procesa.

Crni kumin je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, a kao lek se koristi još od 2-3 hiljade godina pre Hrista. Saznajte sva lekovita svojstva ovog crnog semena i ulja koje se od njega dobija.

Postoje priče da je crni kumin pronađen u grobnici Tutankamona, što znači da se još u drevnom Egiptu koristio za razne medicinske tretmane. Pedanije Dioskorides, jedan od prvih lekara stare Grčke koji je napisao prvu knjigu o lekovitom bilju, zapisao je da crni kumin leči glavobolje, probleme sa disajnim putevima, zubobolju i parazite u crevima.

I dan danas se veruje da ova biljka može potpomoći izlečenje mnogih stanja i bolesti i to bez da remeti prirodni balans organizma, što znači bez ikakvih štetnih posledica. Crni kumin ne samo da leči pojedine boljke već i sprečava njihovu pojavu u budućnosti.


dreamstime_s_20999177

Nutritivne vrednosti


Visoke nutritivne vrednosti, sadrži monosaharin, kao i polisaharide koji nisu sačinjeni od skroba i veoma su dobar izvor dijetalnih vlakana. Bogat je masnim kiselinama i to onim nezasićenim poput linolne i linoleinska kiseline, poznatijih kao omega 6 i omega 3 masne kiseline. Upravo zbog njih, ova biljka veoma povoljno utiče i održava zdravlje moždanih ćelija i pospešuje cirkulaiju krvi u mozgu. Sadrži arginin koji je veoma važan za trudnice i potpomaže razvoj bebe, a pored toga bogat je karotenom koji se u jetri pretvara u vitamin A, zatim kalcijumom, gvožđem, natrijumom i kalijumom.

Zbog komponenti askorbinske kiseline, kvercetina i luteina, crni kumin ima veoma moćna antioksidativna svojstva i neutrališe slobodne radikale u organizmu, a mnoga istraživanja su pokazala da preventivno deluje na na kancerogena obolenja, moždani udar, ojačava i stabilizuje krvne sudove.

Veruje se da crnim kuminom možete lečiti bolesti poput bronhijalne astme, reume i upalnih stanja u organizmu. Vekovima se preporučuje dojiljama za bolji produkciju mleka. Ublažava simptome bolesti probavnog trakta i ojačava imunitet, dok se ulje crnog kumina koristi za mnoge kožne bolesti kao što su ekcemi i čirevi, a koristi se i za lečenje gripa i prehlade.


Ulje crnog kumina


Za ulje crnog kumina mnogi tvrde da je nešto najbolje što možete pokloniti svom organizmu. Iako se crni kumin u medicini koristi hiljadama godina, tek se u poslednjih 40 nauka malo više posvetila istraživanju njegovih lekovitih svojstava i otada nove informacije ne prestaju stizati. Neki čak veruju da se pomoću njega mogu lečiti veoma teške bolesti poput raka ili HIV-a

Dr. Hwyda Arafat je sproveo istraživanje u kome je pomoću crnog kumina lečio obolele od raka pankreasa,  a rezulti su bili neverovatni, čak 80 odsto ćelija raka nakon ovog tretmana je umrlo. Dokror Arafat je rekao i da se njegovo delovanje pokazalo učinkovitim i protiv kancerogenih obolenja prostate i debelog creva.

dreamstime_s_28009669

Kako koristiti ulje crnog kumina


Veoma je važno da pronađete organsko, hladno ceđeno ulje koje ne sadrži nikakve aditive. Da biste ojačali imunitet uzimajte jednu kašičicu ovog ulja pomešanog sa medom ili sveže ceđenim voćnim sokom pre doručka. Ako se borite protiv kancerogenih obolenja uzimajte tri kašičice dnevno, ali naravno, zajedno uz terapiju koju vam je propisao lekar i zdravu ishranu. Da biste pojačali efekat ulja crnog kumina uzimajte ga zajedno sa svežim belim lukom kao prevenciju za mnoge bolesti.

Made in Spain

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Prirodna ulja, Akcija

Brend: Marnys

Kod proizvoda - SKU: 5987Slični proizvodi


MARNYS Origano organsko ulje 30 ml Marnys Origano Ulje - Čisto,...
1.400 din
1.890 din
NAJBOLJE ZA VAŠ IMUNITET!!! Kupovinom našeg Marnys Origano ulja do...
1.890 din
  
  

  
  

  
  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?